Homatics Dongle Q Android TV 4K Lasa comentariu

Firma Peruvision vă propune o alternativă la dongle-ul Google Chromecast TV 4K prin echipamentul din aceeași categorie, Homatics Dongle Q Android TV 4K.

Dongle este un cuvânt împrumutat din limba engleză ce denumește un echipamente asemănător unui stick USB dar cu anumite funcții specifice. Exemple de  dongle: un adaptor usb la ethernet sau un adaptor bluetooth prin USB, etc.  În cazul de față un dongle Android pentru TV vă permite să transformați un televizor normal într-unul smart sau să adăugați noi funcții televizoarelor smart. Ele se introduc în una dintre intrările HDMI ale televizorului, se alimentează fie prin portul USB al televizorului (dacă acesta suportă curentul necesar) sau prin alimentatorul inclus (caz recomandat).  Aceste dongle-uri TV se conectează la internet prin  WIFI și pot avea sau nu telecomandă. Cele care nu au telecomandă sunt controlate prin smartphone.

Homatics Dongle Q Android TV 4K este printre cele mai puternice playere 4K multimedia de pe piață, avînd un design compact, care transformă un televizor obișnuit într-un smart TV. Sistemul de operare este Android TV, acesta fiind si certificat de Google. Acest dispozitiv de dimensiuni mici (mai mic decat telecomanda sa), ascunde în interior un procesor puternic Amlogic S905Y2, o placă grafică ARM Mali-G31 MP2, care împreună cu cei 2 GB RAM DDR și 8 GB eMMC Flash va satisface toate nevoile unui asemenea echipament. Homatics Dongle Q Android TV 4K mai vine echipat cu interfață wifi duală, deci 2.4 GHz și 5Ghz (pentru conținut 4K), bluetooth 4.2 și ieșire HDMI 2.1. Interfața HDMI 2.1 împreună cu suportul 4K la 60 cadre pe secundă în HDR și codecurile video: VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1/2/4, Real8/9/10 satisfac nevoile în materie de calitate a imaginii. Nici partea audio nu este uitată, aici având suport DOLBY audio și  DTS.

Homatics Dongle Q Android TV 4K vine cu funcția chromecast încorporată. Cu funcția Chromecast, puteți conecta cu ușurință, fără fir, smartphone-ul la televizor (videoclipuri, fotografii, muzică …). Această funcție poate reflecta conținutul de pe aproape orice smartphone, tabletă sau laptop. Dongle-lul Homatics include și funcțiile Google Voice Assistant, YouTube preinstalat, Netflix, Google Play Store, Prime Video și acceptă cele mai utilizate aplicații precum KODI, HBO GO, Antik TV, Magio GO, Skylink și multe altele. Bineînțeles că utilizând magazinul Play se pot instala multe alte aplicații sau jocuri. De amintit că aplicațiile precum Netflix, Prime Video sau HBO GO sunt cele oficiale, deci cele care suportă rezoluția 4K.

Telecomanda Homatics este foarte confortabilă, având un design minimalist, dar cu tot ce aveți nevoie. O veți stăpâni rapid, iar navigarea în meniu va fi fără probleme. Pe comenzi veți găsi butoane pentru acces rapid la aplicația YouTube sau la unul dintre cele mai populare servicii de streaming, Netflix. Telecomanda servește și ca microfon pentru Google Voice Assistant, deci puteți utiliza telecomanda pentru comenzile vocale Google. Spuneți ce vă interesează sau ce doriți să urmăriți, iar Asistentul Google îl va afișa direct pe televizorul dumneavoastră. Dacă aveți o casă inteligentă puteți aprinde lumina, puteți modifica temperatura termostatului, puteți opri dispozitivele electrice etc. prin intermediul Asistentului Google încorporat. De remarcat calitatea telecomenzii care funcționează și după un geam la 10 de m depărtare de echipament.

Un mare plus pe care acest gen de echipamente il au este faptul ca având dimensiuni compacte, puteți lua Homatics DONGLE Q oriunde. Mergi într-o călătorie de afaceri, vacanță sau cabană? Cu acest dispozitiv mic aveți în continuare filmele, muzica, jocurile preferate. Singurul lucru care trebuie făcut este sa conectați acest dongle la TV prin HDMI și la WIFI-ul din acea locație.

Dacă sunteți  în căutarea unui echipament care să vă transforme televizorul într-unul smart sau să vă adauge noi funcții smart la televizor, sau doriți să puteți lua oriunde filmele, muzica sau jocurile preferate, acest echipament este cel mai indicat. Datorita specificațiilor tehnice, certificărilor dar și al prețului, Homatics Dongle Q Android TV 4K este un concurent serios pentru Google Chromecast TV.

Firma Peruvision vă oferă o gamă diversificată de antene de satelit şi digital terestre, receptoare digitale de satelit, cablu sau terestre, analizatoare spectrale şi stații CATV. Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 0256-211692 / 0356-438791 / 0741-084734 sau la adresa de email info@peruvision.ro.

Manager de produs,

Jurcuț Nicolae

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *